Психолог – лікар людських душ

Щорічно 23 квітня в Україні відзначається день психолога, день людей, покликання яких – у збереженні нашого ментального здоров‘я.

Цей день відзначається як визнання та вдячність за важливу роль, яку психологи відіграють у нашому житті.

Психологи Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та реабілітаційного захисту населення у своїй роботі суворо дотримуються етичних принципів:  конфіденційність; безоцінкове судження; професійна незалежність; гуманність; повага, чесність; рівність у наданні медичної допомоги усім, хто її потребує; інформативність і правдивість.

Основними компонентами в спілкуванні є почуття присутності; уміння слухати, сприймати; прояви турботи; прийняття чужих поглядів; співпереживання; щирість; взаємоповага.

Вони регулярно відвідують Центр реабілітації ветеранів, де мешкають котики та песики. А взаємодія з тваринами має неймовірно позитивний вплив на емоційне та фізичне здоров’я.

Професія психолога – творча і дуже цікава, вона потребує постійного розвитку та вдосконалення. Робота психолога – це досвід спілкування з різними людьми, досвід, що дає можливість більше розуміти себе й власне життя.

Обрати професію психолога – означає обрати спосіб життя.

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Психологи сформулювали корисні поради, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах.

Психолог може надавати допомогу в особистісних проблемах та у взаємовідносинах, допомагає адаптуватися та навчитися контактувати з оточуючими. Основне завдання психолога полягає у тому, щоб покращити емоційний стан та самопочуття людини. А для цього потрібні:

  1. Побудова контакту – контакт і взаємодія.
  2. Стабілізація стану у разі потреби. Збирання інформації про поточні потреби і проблеми.
  3. Скринінгова система – оцінка стану.
  4. Психоедукація – це пояснення і донесення до пацієнтів необхідної інформації про психічне здоровʼя. Люди, які пережили травму, потребують розуміння що з ними сталося – природа травми, і як це впливає на них – на когнітивну, фізичну, емоційну, соціальні сфери. Як вона впливає на сприйняття реальності і відчуття себе в світі – як правило, світ стає небезпечний. Таким чином пацієнти розуміють себе і свої стани краще – розпізнавати симптоми, передбачати їх та справлятися з ними.
  1. Навчання саморегуляції. Техніки релаксації, стабілізації, заземлення. Ці методики дають змогу навчитися відновлювати сили, регулювати сон, психічно підтримувати себе і відновлюватися.
  2. Психоемоційне розвантаження.
  3. Соціальна реабілітація.
  4. Звʼязок і підтримка. Відбудова соціальних звʼязків. Взаємодія з сімʼями, родинами та близькими людьми.

У нас працюють чудові професіонали, то ж не  соромтеся звертатися до наших психологів для консультації та підтримки.

Запис на консультацію та обстеження з 08:00 до 16:00 за контактами: т. 0432 333 150; т. 0432 673 289; т.098 956 51 59.

Наша адреса: м. Вінниця, вул. Василя Стуса 11 (зупинка вул. В. Отамановського)