Центру Recovery у Вінниці

З початком війни ми зіштовхнулися з новими викликами сучасності і питання реабілітації стало надзвичайно важливим та актуальним. Після ампутації людина часто розгублена і не знає, що робити далі. Тому важливо щоб вони в такий момент  знали до кого звернутися по допомогу, як адаптуватися до життя в нових умовах, знову навчилися жити активним життям уже з протезом та іншими допоміжними засобами реабілітації.

Тому з травня 2023 року на базі КНП «ВОКМРЦВВРЗН ВОР» функціонує реабілітаційний центр Recovery заснований Віктором та Оленою Пінчуками. У нашому центрі Recovery працюють найкращі фахівці і надається якісна реабілітаційна допомогу на обладнанні останнього покоління. Наші захисники та захисниці завжди можуть звернутися до нас за допомогою.

Зал центру облаштовано за світовими стандартами інклюзивності й технологічності. Кабінети фізичної реабілітації оснащеного обладнанням із віртуальною реальністю, яке забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. Комплекс тренажерів і апаратів для реабілітації покриває весь спектр можливих функціональних порушень (зокрема отриманих унаслідок мінно-вибухових травм) і на високому технологічному рівні допомагає відновлювати поранених. Для реабілітації пацієнта на базі закладу працює мультидисциплінарна команда. Мультидисциплінарні команди складаються з лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, асистентів фізичних терапевтів, асистентів ерготерапевтів, терапевтів мови та мовлення, психотерапевтів, психологів, психіатрів. Завдяки високотехнологічному обладнанню та кваліфікації вони надають якісну, доступну й доказову реабілітаційну допомогу українським захисникам і захисницям. Надаються комбіновані реабілітаційні послуги, зокрема це може бути поєднання опорно-рухової реабілітації та психологічної реабілітації, також післяопераціна реабілітація наслідків ушкоджень, отриманих під час воєнних дій. Фахівці відділення використовують фізичну терапію, ерготерапію, фізіотерапевтичні методи лікування, лікувальний масаж, терапевтичні вправи, рефлексотерапію. Організовано навчання пацієнтів доглядачів/родичів/ особливостям догляду, навичкам максимальної незалежності в  повсякденному житті.