Воркшоп «Знову вдома»

Вінницький реабілітаційний центр національної мережі Recovery, був представлений на дводенному міжрегіональному воркшопі “Знову вдома: кращі практики інтеграції ветеранів у мирне життя в контексті десятої Цілі сталого розвитку “Скорочення нерівності” від ПРООН.

Workshop…Що це таке? Це захід, на якому учасники отримують знання самостійно. Дослівний переклад терміну – «робоча майстерня». Основні відмінності воркшопу від заходів іншого типу – висока інтенсивність групової взаємодії, активність і самостійність учасників, актуальний досвід й особисте переживання. Захід реалізований Програмою розвитку ООН в Україні (UNDP Ukraine/ ПРООН в Україні) в межах впровадження проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» за підтримки Уряду Швеції.

На дворі війна, і перед нами відкриваються все більше нових завдань, тому повноцінна інтеграція військових та ветеранів у мирне життя – це першочерговий виклик, який стоїть перед суспільством сьогодні.

На воркшопі з колегами, керівниками територіальних громад Вінниччини, гостям з Хмельницької, Львівської, Тернопільської областей були обговорені такі важливі питання як налагодження ефективної взаємодії, комунікації та взаєморозуміння.

Ми були раді почути інших і поділились нашим “рецептом успіху” у розвитку доказової реабілітаційної медицини. Ще раз переконались, що це складний механізм, який потребує злагодженої, комплексної та безперервної взаємодії багатьох складових.

Ні в якому разі не зупиняємося, навчаємо та навчаємося, рухаємося лише вперед.