Медична допомога людям зі статусом ВПО

Медична допомога людям зі статусом ВПО

Через повномасштабне вторгнення мільйони українців вимушено стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) Але, незалежно від місця проживання і реєстрації, кожен може отримати медичну допомогу в однаково повному обсязі. Це право реалізується через Програму медичних гарантій, яка зокрема, покриває потреби внутрішньо переміщених осіб.

Програма медичних гарантій включає всі основні види медичної допомоги:

  • екстреної медичної допомоги (незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем);
  • первинної медичної допомоги;
  • спеціалізованої медичної допомоги;
  • паліативної медичної допомоги;
  • реабілітації у сфері охорони здоров’я;
  • медичної допомоги дітям до 16 років;
  • медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

А також безоплатні або з частковою доплатою ліки за програмою реімбурсації «Доступні ліки». https://cutt.ly/IexOi1PL

Вхідною точкою до безоплатного медичного обслуговування залишається лікар первинної медичної допомоги: сімейний лікар, терапевт або педіатр.  Це може бути лікар комунального закладу, або приватного, чи працювати як ФОП за договором із НСЗУ. Пацієнтам, які тимчасово проживають в інших населених  пунктах України і потребують медичної допомоги, необхідно звернутись до найближчого медичного закладу з договором з НСЗУ та укласти декларацію з сімейним лікарем.

Скасовувати попередню декларацію не потрібно. При укладанні нової декларації з обраним лікарем зміни автоматично зафіксуються в електронній системі охорони здоровʼя і попередня декларація буде автоматично анульована.

Зверніть увагу! Без направлення внутрішньо переміщені особи можуть звертатися до: гінеколога, психіатра, нарколога, фтизіатра, педіатра, стоматолога.

Як знайти медзаклад із договором із НСЗУ, та як ?

Знайти найближчий медичний заклад або лікаря, який має договір із НСЗУ для надання окремих видів медичних послуг, можна:  на дашборді НСЗУ Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги або ж  зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16–77.

Більше про безоплатні медичні послуги за посиланням: https://nszu.gov.ua/novini/shcho-treba-znati-lyudini-zi-statusom-vpo-dlya-otrimannya-be-1452

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

CAPTCHA